S.a. güzel kardeşler

Anaokulu son zamanlarda yaygınlaşan ve maalesef toplumumuz tarafından -onemi oldukça büyük olmasına rağmen- geç farkedilen bir "ana-okul".
Çocuklarımızın hem okula daha onceden hazırlanmasını hem de onemsemediğimiz küçük yaşlarda daha kaliteli eğitime almalarına imkan sağlamaktadır.
Anaokulların çocuklara hizmet verdiği yaşları toplumumuzda onemsemezdik ve dahaden bebek-çocuk olarak değerlendirirdik. Ama çok şükürki o donemlerde de eğitimin verilmesini her geçen gün daha iyi kavrar olduk.
Çocukluğum Almanya da geçmişti ve bunun ne kadar onemli olduğunu daha anaokuluna gittiğim yaşlardan itibaren ilkoğretim ve sonraki eğitim donemlerimde de sürekli hissettim ve yaşadım, istifade ettim.
Dolayısıyla her nekadar ülkemizde ekonomik şartlar şimdilik insanları zorluyorsa da bir gün gelecek Avrupa daki gibi tamamen devlet tarafından karşılanacak sosyal ve zorunlu bir kurum haline gelecektir.
İnşallah daha uzun sürmezde boylesi bir kurum zorunlu sosyal hizmet olarak ülkem insanımızın hizmetine sunulur.
Bu "Anaokulu" başlığını gorünce kendi hayatımda onemi büyük olan konu hakkında yazamadan yapamadım. Bilgilerimi paylaşayım dedim.
Umarım istifade eden olur.
Selam ve dua ile.