öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.Öğretmen nedir?
Öğretmen; bir bilim dalını, bir sanatı, bir tekniği veya belli bilgileri öğretmeyi kendisine meslek edinmiş kimse. "1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 43. Maddesine göre, öğretmenlik, devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir."
Üniversitelerdeki özel yetişme yollarının belli derecelerini kazanan kişilere doçent, profesör hepsine birden "öğretim üyesi" denir. Bu derecelere yükselmedikleri halde üniversitelerde öğretim yapan kimseler de genel olarak "öğretim görevlisi", özel olarak "uzman, okutman" diye anılırlar.
"Öğretmenlik mesleğine hazırlık genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyonla sağlanır."
Öğretmenler, Bakanlığın hazırlattığı yönetmeliklere uygun şekilde, yetişmelerinin kendilerine sağladığı imkanlar çerçevesinde okullarda görev alırlar. Genellikle ilköğretim öğretmenleri kendilerine verilen sınıfın bütün derslerini okutmakla yükümlüdür (bazı durumlarda beden eğitimi (spor), resim, müzik, yabancı dil gibi dersler başka bir öğretmene aktarılabilir)
Peki öğrenciler ne ister siz bakın resimlere karar verin... (devamı gelecek)