PaylasHocam.com'da
Ücret karşılığı satılan dökümanların (sunu,video,yaprak test,kitap v.b.) paylaşılması kanunlar  gereği yasaktır.Bu tür konular silinecektir.Lütfen Forum Kurallarımızı inceleyin.

Suan Baktiginiz Sayfa: Paylashocam.com | Öğretmen ve Eğitim Sitesi » ORTA ÖĞRETİM BRANŞ ÖĞRETMENLERİ » Branş Öğretmenleri ( Orta Öğretim ) » Fen Bilimleri » Fizik »  (Moderatör: muallim64)Fen : Hareket Çözümlü Örnekler
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Fen : Hareket Çözümlü Örnekler  (Okunma Sayısı 520 defa)
Paylaşımcı Üye
*
Yer: İstanbul
Teşekkür Sayısı: 35
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« : 18 Aralık 2009, 17:19:25 »

Örnek 1:
Serbest düşmeye bırakılan bir cisim yere 5 s de geliyor. Cisim jnç metre yükseklikten bırakılmıştır? (g=10 m/s2)

Serbest bırakılan cismin ilk hızı sıfır olduğu için bırakıldığı yüksek lik (Şekil 5-19).

Örnek 2:
Serbest düşen bir cisim yere 3 s'de geldiğine göre, yere geldi-~ te hızı kaç m/s olur. (g=10 m/s2)

Çözüm:
İlk hızsız ve aşağıya doğru hızlanan hareket olduğundan

V = V0 + g.t

V = 0+ 10.3 V = 30 m/s

Örnek 3 :
Şekil 5-20 de aşağıdan yukarıya doğru VQ hızıyla atılan bir cis min çıkabildiği maksimum yüksekliği h.,, cisim 2V0 hızıyla atıldı ğında çıkabildiği maksimum yükseklik h2 ise, h2/h1 oranı kaçtır?

Çözüm :
Yukarıya doğru düşey olarak atılan bir cismin maksimum yükseklik bağıntısından

Örnek 4 :
Şekil 5-21 de görülen m, 2m ve m kütleleri sırasıyla h, h ve 2h yük sekliklerinden serbest bırakılıyorlar. Yere geldiklerindeki hızları V1, V2 ve V3 için ne söylenebilir?
 Çözüm :

Hız kütleye bağlı olmayıp yüksekliğe bağlıdır. Öyleyse V1 = V2 < V3 sonucuna varılır.
Paylaşımcı Üye
*
Branş: Öğrenci ...7.SınıF ...
Yer: TüRKiyem...
Teşekkür Sayısı: 7
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2010, 18:14:26 »

Bazıları görünmüyor ama Emeğinize çok sağlık tşkler
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et

GoogleTagged