PaylasHocam.com'da
Ücret karşılığı satılan dökümanların (sunu,video,yaprak test,kitap v.b.) paylaşılması kanunlar  gereği yasaktır.Bu tür konular silinecektir.Lütfen Forum Kurallarımızı inceleyin.

Suan Baktiginiz Sayfa: Paylashocam.com | Öğretmen ve Eğitim Sitesi » EĞİTİM KAFE » Bilgisayar ve İnternet » Program Arşivi »  (Moderatörler: mer2na, bilgin71)Mouse`u Başimi Oynatarak Nasil Kullanabilirim?
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Mouse`u Başimi Oynatarak Nasil Kullanabilirim?  (Okunma Sayısı 3060 defa)
Paylaşımcı Üye
*
Teşekkür Sayısı: 11
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« : 29 Nisan 2008, 01:35:38 »

Iste size Baska bir Paylashocam kiyagi ,IBM`in internet sayfasinda dolasirken benimde inanmakta zorlandigim ama denedikten sonra vay canina dedigim bir programi tanitacam.Belki sizde  inanmicaksiniz,belki yalan soyledigimi dusuneceksiniz ama Hepsi gercek!(iyi giris yaptim ha!!)
Nintendo Wii  yi bilirsiniz hani su joysticki saga sola oynatarak oyun oynamamizi saglayan yeni oyun konsolu ,dunyada satis rekorlari kirmisti,playstation 3 ve X-box`in tek rakibi,
Ve ben birazdan size Sadece Webcam kullanarak ayni mantik ile mousenuza ELINIZI DEGMEDEN mouse nasil kullanilacagini,nasil tuslari kullanacaginizi anlaticam!

Malzemeler

1.Webcam
2.Webcam iyi goruntu alabilmesi icin yeterli isik
3.IBM Head Tracking Pointer yazilimi.
:Oncelikle su linki tiklayip " Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap "   IBM in internet sayfasindan Head tracking Point Programini yukleyin.programi yukleme isi gayet basit ,yapmaniz gereken IBM`in internet sayfasinda karsiniza cikacak olan sayfadaki bilgileri doldurup ,programi yuklemek icin izin alin.
Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

gerekli olan yerleri resimdeki gibi doldurp,sonra da sayfanin altindaki "I agree" kutucugunu isaretledikten sonra " I Confirm" i tiklayip ikinci sayfaya geciyoruz.

Son sayfada resimde gordugunuz " Download Now " tiklayin.Ve dosyayi kolayca bulabileceginiz bir yere yukleyin,Bilgisayarinza yukleme isi bittikten sonra ,Zip  penceresinden " Headtracker.exe " dosyasini calistiriyoruz.Isterseniz bu Headtracker.exe dosyasini masustunuzde ,istediginiz bir ikon ile yerlestirebilirsiniz.(kopyala yapistir ile)

Programi Actiginizda,ilk once size kameranizi sorucak,kameranizi secin ve  asagidaki resimler gibi kucuk iki pencere goruceksiniz.biri sizin kamera daki goruntunuz olucak,digeri ise neler yapabileceginiz gosteren ayar penceresi.(evim biraz daginik ama kusura bakmayin Kahkaha )

Gelelim Nasil Kullanilacagina:
kendi goruntunuzu Ortaliyin ,ve kafanzi saga sola bi kac kec oynatin,bunu yapmaktaki amacimiz kamera sizin yuzunuzdeki derin hatlari (burun golgesi,agiz,goz hareketleri ni vb) programa tanitmak.bu islem yaklasik bi kac dakika surebilir,Kafanizi ortaliyin ve bi sure hareket edin.
Kendi goruntunuzun uzerinde Yesil ve kirmiz kare ciktiginda islem tamam dir.bir sure sonra Mouseunuz ekranda hareket ettigini goruceksiniz.
REsimdeki TURN CLICK ON u  tiklayarakta mouse ile Sol,Sag kilck ,double klick,Surukle birak gibi islemleri yapabilirsiniz.
Ornegin ben , Double kilcki kafami ileri oynaratarak sanki biseyi onaylar gibi ayarladim.Ayarlama islemi de basit .sizde mousenuzda SAG klicki,program uzerindeki RIGHT tusuna basarak  kafanizi Saga oynatarak programa bu komutu tanitabilirsiniz.Hepsi bu..!Umarim iyi vakit gecirirsiniz.

1.Turn Click ON :Mouseun tuslarini kullanmayi aktif hale getirir.2.Double: Cift tiklama 3.Right: Sag tiklama
4.Click Once: Tek tiklama  5.Drag and Drop : Surukle Birak .

Denedikten sonra Forumda yorumlarinizi bekliyorum! Kahkaha..Everything is Possible!
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2008, 15:42:22 Gönderen: PuZZLe » Kayıtlı
*
Branş: Matematik
Yer: թﻪկlﻪรհօ८ﻪო
Teşekkür Sayısı: 942
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2008, 14:25:15 »

enteresann..teşekkürler paylaşım için..
Aktif Üye
*
Teşekkür Sayısı: 1
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2008, 23:43:50 »

programı indirdim ve deneyeceğim Gülümseme teşekkürler gayet enteresan bir uygulama gibi gorünüyor bakalım
Aktif Üye
*
Teşekkür Sayısı: 1
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2008, 00:18:47 »

Hocam harika da biraz yavaş olduğundan biz az hızlı hareket edince sallabaş olabiliyoruz ve uzun kullanımda tik oluşmasına yol açabilir Gülümseme şakası bir yana bu kadarı bile harika
*
Branş: Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni
Yer: Manisa
Teşekkür Sayısı: 266
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
Site
« Yanıtla #4 : 16 Mayıs 2008, 08:23:30 »

İlginç valla bende deneyeceğim.Teşekkürler...
Paylaşımcı Üye
*
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 17 Mayıs 2008, 11:36:07 »

eger mause ayarlarini (hizini falan) dusururseniz ,daha fazla verim alirsiniz,ben bi ara basim yerine elimi  denedim  calisti..dikkat edin monitore kafa atmayin.:d
*
Branş: İngilizce
Yer: Kartalın Yuvasından
ELT
Teşekkür Sayısı: 1433
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 05 Temmuz 2008, 01:03:26 »

indirip denicem hemen saolun
*
Yer: istanbul
Teşekkür Sayısı: 107
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 01 Ekim 2008, 02:19:39 »

gerçekten ilginçççç deneyelım bakalım nasıl olacak
Çiçeği Burnunda Üye
*
Yer: isvicre
Teşekkür Sayısı: 0
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2008, 16:43:31 »

Selam ben programi ibm in web sayfasinda bulamiyorum anladigim kadariyla ibm programi kaldirmis. Ama cok merak ettim eger program elinizde varsa zip dosyasini mailime yollarsaniz minnettar kalirim. Simdiden tesekkürler.
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2009, 01:58:04 Gönderen: ∂d๓!η √ » Kayıtlı
*
Branş: Tarih(öğrenci)
Yer: Kartal'ın yanından
Teşekkür Sayısı: 517
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
Site
« Yanıtla #9 : 10 Ocak 2009, 12:56:09 »

wallahi ilginç
Paylaşımcı Üye
*
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 11 Ocak 2009, 20:14:44 »

arkadaslar bu program IBM in websayfasindan kaldirilmistir..programin kendisi bende var ama rapidshare yukleyemiyorum..:
(..ama elimde daha kapsamli daha genis bir program var bu programla nintendo Wii gibi mouse,klavye ve joystick e ihtiyac duymadan oyun oynamanizi sagliyor..program kurulumu kolay ama ayarlari biraz zor , deneme yanilma yoluyla kolayca ogrenebilirsiniz.ihtiyaciniz olan sey webcam ve hizli bir bilgisayar.hemen hemen butun oyunlari destekleyebiliyor.Ben araba yarisinda denedim.Tencere kapagini direksiyon niyetine kullandim cok eglenceliydi.

Download linki : Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
http://www.camspace.com/

yuklemeden once program ile ilgili youtubedan videolari izleyebilirsiniz..ve boylelikle ne ise yaradagini kolayca anlayabilirsiniz.

video linki: Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
http://video.google.co.uk/videosearch?hl=en&q=camspace&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#
*
Branş: ÖĞRENCİ(YAŞ=13)
Yer: BALIKESİR
Teşekkür Sayısı: 807
Teşekkür Et
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 26 Ağustos 2009, 21:48:09 »

çok ilginç ve güzel ama sağlık sorunları yaratabilir  teşekkürler Kahkaha
Paylaşımcı Üye
*
Teşekkür Sayısı: 8
Teşekkür Et